Seminár s Majstrom sveta WBHC 2017 - Arnim a Petrom Madurkayom

Ako sme avizovali už pred súťažou, tak sa nám podarilo "dotiahnúť" dňa 1.7. 2017 na 3. kolo 3D West Cupu aktuálneho Majstra sveta WBHC 2017 v TRLB (TLB) Tomáša Hanuša (ktorého všetci poznajú pod prezývkou Arni).

Spolu s ním prišiel aj najlepší TRRB (BHR) strelec v ČR Peter Madurkay, ktorý patrí taktiež k absolútnej svetovej špičke.

IMG_9676a.jpg

Na súťaži, ktorá sa strieľala podľa pravidiel WA (24 terčov, 2 výstrely) nám títo majstri ukázali, ako by mali vyzerať naše vysnené bodové hodnoty. Arni dal s TRLB lukom neskutočných 432 bodov (priemer 9 bodov na šíp). Peťovi to "až tak nešlo", dal úctyhodných 407 bodov. Samozrejme svoje divízie lukov vyhrali.

IMG_9563a.jpg

Vopred bolo dohodnuté, že po vyhodnotení prebehne seminár s týmito lukostrelcami. Asi 1,5 hodinové rozprávanie pred početnými slovenskými i českými divákmi - lukostrelcami bolo veľmi inšpiratívne. Témou nebola ani tak technika streľby. Tú má každý svoju a sami vieme, že "na záhrade" vieme strieľať všetci. Horšie je to strieľať pod veľkým psychickým tlakom. A práve psychické sa naladenie na súťaž, ako sa pripraviť na dlhšie súťaže, ako reagovať na dobrý, či zlý výstrel. Jesť, či nejesť na súťaži, či bojovať za hraničný výstrel k čiare, alebo či sa hnevať počas súťaže na organizátorov, ak niečo nie je OK? Aj takéto a množstvo iných otázok boli zodpovedané na tomto seminári.

IMG_9316a.jpg

Tak či tak sme sa aj tak dostali k niektorým otázkam techniky (postoj na streľbe, držanie luku, vypúšťanie).

Bol to veľmi zaujímavý seminár, aj takto dodatočne ďakujeme obom prednášajúcim.

Peter Málek (člen predsedníctva SLA3D)

IMG_9596a.jpg

IMG_9658a.jpg

IMG_9604a.jpg

Posted in Nezaradené, Reportáže on júl 03, 2017

Partneri:
Sme členmi
European archery association 3D
Partnerské organizácie
Česká 3D lukostřelba