Zimná korešpondenčná liga 3.kolo (19.1. - 31.1.2021)
31.01.2021 - 31.01.2021     každý strieľa v domácich podmienkach    

Prihlásenie:

Na súťaž je možné prihlásiť sa do 31.01.2021 - 23:55, online odhlásenie je možné len do 31.01.2021 - 23:55

Organizátor:


Organizátor - Peter Málek

Adresa:

každý strieľa v domácich podmienkach

Mapa:

GPS: 48.146834, 17.9270935


Otvoriť mapu

Pravidlá:

SÚŤAŽNÁ ZOSTAVA 3.KOLA:

Keďže nám Covid ešte skoro neumožní súťažiť na normálnych súťažiach, tak sme pred Vianocami 2020 obnovili korešpondenčnú ligu.

 
Predchádzajúce 2 týždne sme si zastrieľali vonku, teraz strieľame na nových terčoch, ktoré si vytlačíte na tlačiarni.


Ako vyzerá jedno kolo: 

Súťaží sa na 2 série (v aplikácií MyTargets je séria označovaná ako "kolo").
Každá séria má 10 sád.
Každá sada má 3 šípy.

Počet výstrelov na jedno kolo: 2 série x 10 sád x 3 šípy = 60 tréningových výstrelov.
Strieľa sa na známu vzdialenosť: 10 metrov (modrý a biely kolík), 15 metrov (červený kolík). 



BIELY KOLÍK - zostava jednej série:  (všetky divízie deti do 12,99 roka k 1.1.2021)

MODRÝ KOLÍK - zostava jednej série:  (kadeti všetky divízie, dospelí: TRRB, TRLB, PBHB, BB)

ČERVENÝ KOLÍK - zostava jednej série:  (CU, HU, OL, CRB)


  • 1. sada: 3 šípy - vzdialenosť 10 metrov - idem si vytiahnúť šípy (červený kolík 15 metrov)
  • 2. sada: 3 šípy - vzdialenosť 10 metrov - idem si vytiahnúť šíp (červený kolík 15 metrov)
  • 3. sada: 3 šípy - vzdialenosť 10 metrov - idem si vytiahnúť šípy (červený kolík 15 metrov)

atď. 

  • 10. sada: 3 šípy - vzdialenosť 10 metrov - idem si vytiahnúť šípy (červený kolík 15 metrov)


Prvú sériu s 30 šípmi mám za sebou, 10 minút prestávka, idem do druhej série - strieľam tam opäť na 10 metrov 10 sád po 3 šípy.
Je povolené túto druhú sériu si odstrieľať aj v inom dni. Nie je nutné 60 šípov streliť naraz. Jeden deň 30 šípov a druhý deň 30 šípov do jednej bodovačky je OK.

Tréning je max. 15 šípov!!!


TERČE - pozor nové terče je potrebné si vytlačiť!

"BIELY" KOLÍK - používajú rovnaký terč - papierový - 40 cm. Bodovanie od 1 do 10 bodov. Stačí dotyk čiary na zapísanie vyššej bodovej hodnoty. Pre výborných strelcov odporúčam vytlačiť si 3 terče, do každého na 1 šíp. Nech si neničia šípy. Pre neznalých - hodnotu 10 majú obe stredové čierne kružnice. Jedna je s priemerom 4 cm, ďalšia s priemerom 2 cm (nazýva sa aj X-ko). 

Vzdialenosť: 10 metrov

TERČ 40cm - Biely kolík - na stiahnutie tu.pdf

Keďže niektorí nevedia presne, ako si nastaviť tlač PDFka z Acrobat Reader-u, aby im takýto terč vytlačilo na A4-ky papier, tak tu je návod, ako to máte mať nastavené, aby ste si terč vytlačili na 4 papiere A4. Následne si ich zlepte.



"MODRÝ" KOLÍK - Všetci používajú terč - papierový - 20 cm. Bodovanie od 1 do 10 bodov. Stačí dotyk čiary na zapísanie vyššej bodovej hodnoty. Pre výborných strelcov odporúčam vytlačiť si 3 terče, do každého na 1 šíp. Nech si neničia šípy. Pre neznalých - hodnotu 10 majú oba stredové čierne kruhy. Jeden je s priemerom 2 cm, ďalší s priemerom 1 cm (nazýva sa aj X-ko).

Vzdialenosť: 10 metrov

TERČ 20cm Modrý a Červený kolík - na stiahnutie tu.pdf


Keďže niektorí nevedia presne, ako si nastaviť tlač PDFka z Acrobat Reader-u, aby im takýto terč vytlačilo na A4-ky papier, tak tu je návod, ako to máte mať nastavené, aby ste si terč vytlačili na jeden A4 papier a priemer budete mať 20 cm!



"ČERVENÝ KOLÍK" - používajú rovnaký terč, ako pri "modrom kolíku". Je tam len zmena bodovania. Za 10 bodov sa počíta iba stredový "X"kový kruh s priemerom 1 cm!!! Pre výborných strelcov odporúčam vytlačiť si 3 terče, do každého na 1 šíp. Nech si neničia šípy.

Vzdialenosť: 15 metrov


BODOVANIE A ČESTNOSŤ:


Pokiaľ máte možnosť a šťastie, že niekto z vašej rodiny taktiež strieľa, tak budete strieľať a bodovať si navzájom. Ak takúto možnosť nemáte, tak sa spoliehame na vašu čestnosť a môžete si bodovať aj sami. Nie je želateľné kvôli bodovaniu volať ďalšiu osobu, s ktorou by ste sa v opačnom prípade nestretali (prevencia koronavírus).

Na bodovačku je nutné zverejniť, kto robil bodovanie (napr. meno spolustrelca, alebo ak som si to bodoval sám, tak moje meno). Toto meno osoby, ktorá bodovala, bude zverejnená s výsledkom daného strelca. 

Chcem každého strelca poprosiť, aby si zapisoval reálne, čo si naozaj nastrieľal. A nezapisoval len "dobré série", ale všetky tak, ako si to strelil. Táto korešpondenčná liga je na to, aby sme si aspoň troška zatrénovali a zladili techniku pred jarou, kedy - ako veríme - už začnú súťaže. Navyše 6 najlepších z každej divízie sa stretne na finále KL a spolu si to odstrieľajú a budú sa môcť porovnať v realite. 


Počet pokusov v jednom kole:
Keďže chceme, aby ste mali možnosť trénovať aj viackrát v tomto kole zimnej korešpondenčnej ligy, je možné odstrieľať si danú zostavu maximálne trikrát. Môžete zaslať všetky svoje tri výsledky (3 bodovačky), všetky tri budú zverejnené, do poradia bude započítaný ten s najlepším nástrelom, zvyšné dva budú informačné. 



BODOVACIE TABUĽKY (bodovačky):

Bodovať sa môže nasledovne:
1/ vytlačte si bodovacie tabuľky v PDF - vypíšete ručne, potom bodovaciu tabuľku odfoťte s mobilom a zašlite na mail: malek@ archery3d.sk. Do predmetu mailu dajte: Bodovačka - Korešpondenčná liga - Meno Priezvisko

Bodovačka 60 šípov Korešpondenčná liga - ručné vypisovanie.pdf


2/ v mobile si otvorte bodovaciu tabuľku, do ktorej budete priamo vypisovať bodové hodnoty, prepočet sa robí automaticky, nemusíte nič spočítavať manuálne. Po ukončení bodovania bodovaciu tabuľku zašlite na mail: malek@ archery3d.sk. Do predmetu mailu dajte: Bodovačka - Korešpondenčná liga - Meno Priezvisko

Bodovačka 60 šípov Korešpondenčná liga - 10+15 metrov s prepočtom.xlsx


3/ bodovanie uskutočnite v aplikácií MyTargets, Po ukončení bodovania bodovaciu tabuľku priamo z aplikácie zašlite vo forme obrázku alebo PDF na mail: malek@ archery3d.sk. Do predmetu mailu dajte: Bodovačka - Korešpondenčná liga - Meno Priezvisko



Divízie:

Vekové kategórie:

Štartovné:

Obedy:

Štartovné neobsahuje obed. Cena obedu: 0,00€

Program:

Ocenenie:

Ubytovanie:

Iné:

Partneri:
Sme členmi
European archery association 3D
Partnerské organizácie
Česká 3D lukostřelba