Pokyny na Majstrovstvá Slovenska SLA 3D 2022

Milí lukostrelci,

o niekoľko dní bude zahájený veľký 3D-čkársky lukostrelecký sviatok - Majstrovstvá Slovenska SLA 3D 2022.

Pre pripomenutie uvádzame niekoľko rád a pravidiel. Očakáva sa okolo 300 súťažiacich, organizátor prvýkrát v histórií MSR postavil tri trate, takže bude fajn, ak bude každý vedieť, čo má robiť, aby priebeh MSR bol čo najhladší.

PRIHLASOVANIE, ODHLASOVANIE:

Prihlasovanie aj odhlasovanie sme posunuli pre minimum zmien po úzavierke do stredy 10.8.2022 do obeda! https://www.archery3d.sk/sutaz/majstrovstva-slovenska-sla-3d-2022

Každý rok bývajú problémy, že sa ľudia odhlasujú vo veľkom počte počas posledných dní, tak sa prosím odhláste do stredy obeda! Následne sa budú pripravovať skupiny a organizácia súťaže, preto zmeny neskôr nie sú možné.

Taktiež tímy do súťaže klubových tímov je potrebné zaslať na predpísanom tlačive taktiež najneskôr do stredy 10.8.2022!!! Tlačivo je na stránke, kde sa prihlasuje na MSR.

OBEDY:

Skontrolujte si prosím, či máte/nemáte prihlásený obed na súťaži. Zoznam s obedami je možné stiahnúť tu: https://www.archery3d.sk/export/xlsx/majstrovstva-slovenska-sla-3d-2022 Ak to máte prihlásené zle, tak sa zo súťaže odhláste a prihláste nanovo so správnym počtom obedov pre seba, či pre sprevádzajúce osoby.

NESPRÁVNE PRIHLÁSENÁ DIVÍZIA, ČI VEKOVÁ KATEGÓRIA:

Upozorňujeme, aby ste si poriadne skontrolovali svoju vekovú kategóriu a divíziu luku. Môže sa stať, že dieťa strieľa SP ako dieťa, pretože malo k prvému kolu SP iba 12 rokov. Ale na MSR už má dovŕšených 13 rokov, tak už je to kadet a strieľa od iného kolíka! Rovnako to platí aj pri ďalších vekových kategóriach. Ak ste zle prihlásení - odhláste sa a prihláste sa správne!

ŠTARTOVNÉ:

V minulom roku viac ako polovica súťažiacich hradila štartovné vopred. A veľmi to urýchlilo proces registrácie.

Preto aj v tomto roku prosím uhrádzajte vopred individuálne, alebo po kluboch (ak máte úhradu naraz napr. za klub, treba zaslať organizátorovi - Petrovi Michlíkovi na mail: pemi27@gmail.com zoznam účastníkov, za ktorých ste urobili úhradu)

Uhrádza sa sem:

IBAN: SK5665000000000020568293

Do správy uveďte : meno strelca, číslo licencie, divíziu a kategóriu, aby sme vedeli, kto zaplatil.

Štartovné sa môže samozrejme uhradiť aj na mieste pri registrácií v hotovosti.

MIESTO SÚŤAŽE A REGISTRÁCIE NIE JE NA ZAHURE!

V minulosti väčšina súťaží konajúcich sa v Spišských Vlachoch - sa konala na Zahure pri chate Sabinka. Pozor, v tomto roku je súťaž na inom mieste! Je na mieste motokrosovej trate, ktorá je cca. 2 km pred Zahurou. Pôjdete po tej istej ceste, len odobčíte skôr.

Viď mapa:

mapka.jpg

BUDÚ TRI TRATE - AKO SA BUDEME POSÚVAŤ?

Na súťaži budú 3 trate po 20 terčov. Rovnaká divízia lukov (plus rovnaké pohlavie a veková skupina) pôjde vždy na rovnakej trati. Takže ak začnem v sobotu dopoludnia na Ačku, popoludní pôjdem na Bčko a v nedeľu ráno pôjdem na Cčko.

SKUPINY:

Na súťaž budú rozlosované skupiny. Súťažiaci rovnakej divízie budú strieľať spolu. V sobotu budete súťažiť s rovnakými súťažiacimi v sobotu dopoludnia aj popoludní. A ak začnem v sobotu dopoludnia napr. na trati A a terči 15, tak v sobotu popoludní opäť začínam na terči 15, ale trati B.

V nedeľu sa už skupiny vytvoria podľa priebežného poradia zo soboty, aby najlepší boli v skupinách spolu. Pôjdem na trať C, ale už nebudem začínať na terči 15, ale ako to bude usporiadané na nedeľu. Takže iba tam je zmena.

ONLINE BODOVAČKY:

Preto, aby sme mohli mať výsledky súťaže takmer okamžite po príchode posledného súťažiaceho, tak bude povinné odovzdávanie výsledkov cez aplikáciu online bodovačky. Bude nás tristo súťažiacich, tak nechceme ešte o polnoci nahadzovať výsledky.

Kto vlastní mobil s operačným systémom Android, tak si prosím nainštalujte aplikáciu: Názov Aplikácie na Google Play: Íjasz.net

https://play.google.com/store/apps/details?id=net.ijasz.app

Keď si aplikáciu stiahnete, tak si vyberte v spodnej časti žltý nadpis „Online bodovačka SLA 3D“. Následne spôsob bodovania. Vyberte si z priloženého dokumentu, koho chcete bodovať, nascanujte si ich QR kódy a môžete ísť na to!

Kto sa bude registrovať v piatok, bude mať svoj mobil s dátami - a bude chcieť pomôcť pri inštalovaní aplikácie, skúste poprosiť niekoho skúsenejšieho, nech vám s tým pomôže. Aby ste boli pripravení. Kľudne môžete osloviť aj mňa (Peter Málek).

PRIEBEH NAHADZOVANIA SÚŤAŽE DO ONLINE BODOVAČIEK:

  • každý súťažiaci obdrží pri registrácií na súťaž 6 papierových bodovačiek. Pri registrácií dostanete tiež malú taštičku s bodovačkami, pršiplášťom, lístkom na tombolu a darčekom. Do nej si pri registrácii vložíte nálepky s QR kódmi a lístky na obedy.
  • na každé kolo si zoberte so sebou QR kód! Na všetky 3 kolá bude ten istý QR kód, čiže na všetky tri kolá môžete použiť ten istý QR kód.
  • pokiaľ v skupine bude mať aspoň jedna osoba aplikáciu online bodovačiek, tak sa zapisuje jedenkrát do mobilu a jedenkrát na papierovú bodovačku. Kapitán skupiny odovzdá po ukončení kola všetky papierové bodovačky a odovzdá na načítanie kód v mobile s výsledkami. Papierové bodovačky zostávajú u organizátora.
  • pokiaľ v skupine nebude mať nik aplikáciu online bodovačiek, tak sa zapisuje klasicky, do dvoch papierových bodovačiek. Po ukončení kola je táto skupina POVINNÁ nájsť si dajakého dobrovoľníka (spýtajte sa, určite s tým nebude problém), aby Vám nahodil zjednodušeným systémom všetky body do svojho mobilu. Bude k tomu potrebovať aj QR kódy všetkých v skupine, aby si ich mohol načítať. V zjednodušenom systéme nenahadzujete každý šíp samostatne, ale len počet 11, 10, 8, 5-tiek a núl. A takto pôjdete odovzdať papierové bodovačky spolu s mobilom dobrovoľníka, odkiaľ si organizátor nascanuje výsledky. Bez nahodených výsledkov v mobile prosím ani nechoďte odovzdávať bodovačky!
  • Máme tri trate po 20 šípov. Takže máme 60 stanovísk. A preto budeme mať na bodovačkách napísané, že začínate na skupine jedna až šesťdesiat. Prakticky budú v sobotu ráno začínať na trati A súťažiaci s číslami skupiny 1 až 20, na trati B s číslami skupiny 21 až 40 a na trati C s číslami skupiny 41 až 60. Reálne si tento údaj z QR kódu na bodovačke nemusíte všímať. Píšem to len pre tých, ktorí chcú vedieť, prečo sú veci tak, ako sú.

V SOBOTU OPEKAČKA A GITARY!

V sobotu , po ukončení II. kola bude opekačka s voľným kultúrnym programom ( harmonika, gitarka, spev, atď. kto by sa chcel pripojiť, nech si donesie aj svoj hud. nástroj) V nedeľu bude cv. strelnica otvorená od 07:15 do 08:45.

FINÁLE:

Finále najskôr strieľa šesť najlepších klubových tímov za kvalifikačné výsledky v sobotu - body sa pred finále vynulujú.

Následne finále strieľa šesť divízií divízií/vekoviek s najväčším počtom účastníkov, kde sa 6 finálových výstrelov pripočítava k výsledkom za tri dni. Čiže nie, ako v minulosti, že stačilo 6 účastníkov a šlo sa do finále. V súlade so Súťažným poriadkom SLA 3D 2022 sa strieľa iba 6 najviac obsadených divízií.

Predbežne k dnešnému dňu sú najviach obsadené tieto divízie - všetko muži, seniori:

  • TRRB
  • TRLB
  • PBHB
  • CU
  • HU
  • BB

(môže sa to ešte zmeniť, ak nastanú zmeny v počtoch reálne registrovaných súťažiacich na súťaži, preto pozorne sledujte ďalšie pokyny počas súťaže)

PRIEBEŽNÉ VÝSLEDKY, KONEČNÉ VÝSLEDKY, INFORMÁCIE:

Priebežné výsledky, skupiny atď budeme zverejňovať na tejto stránke: https://www.archery3d.sk/vysledky/majstrovstva-slovenska-sla-3d-2022

Na Facebooku SLA 3D budeme dávať notifikácie, že na danej stránke pribudli priebežné výsledky apod. Aby ste sa nemuseli stále priklikávať, či už je niečo nové, alebo nie je.


Prajeme každému účastníkovi MSR SLA 3D pekný lukostrelecký zážitok a organizátorovi, aby všetko klaplo, ako má.

Ďakujem!

Peter Málek za SLA 3D a Peter Michlík - za SLK Spišské Vlachy (organizátor MSR)

Posted in Dôležité, Komunikačná komisia on aug 03, 2022

Partneri:
Sme členmi
European archery association 3D
Partnerské organizácie
Česká 3D lukostřelba