Ako bolo na 1.workshope tradičných lukostrelcov?

V dňoch 11.-12. 11.2017 sa v chate Fatranka vo Varíne konal prvý ročník workshopu pre tradičných lukostrelcov s podtitulom "poraďme si navzájom".

Základom myšlienky pre toto podujatie bolo to, že sú medzi nami lukostrelci, ktorí majú skúsenosti a dobré výsledky a chcú sa podeliť so svojimi "tajomstvami" a radami s ostatnými lukostrelcami. Aby sme týmto aspoň trošku pomohli úrovni slovenskej 3D lukostreľby.

IMG_7029a.JPG

Vyše 70-členná účasť lukostrelcov z celého Slovenska bola odozvou toho, že je záujem o takýto druh podujatia. Na druhej strane to bolo veľkou výzvou pre prednášajúcich, aby svojimi prezentáciami zaujali.

V prvej časti vystúpil Janko Kúdela (BB), ktorý sa vo svojej prednáške venoval ladeniu BB luku a veciam, na ktoré si treba dávať pozor pri streľbe.

IMG_7019a.JPG

V ďalšej časti prednášal Peter Málek (TRRB), ktorý sa zameral tiež na možnosti ladenia TRRB luku, odhadu vzdialenosti a iným jeho "lukostreleckým fintám".

PREDNÁŠKA PETRA MÁLKA - MOJE LUKOSTRELECKÉ FINTY (kliknutím si ju stiahnete):

IMG_7043a.JPG

Tretia časť patrila Daliborovi Halíkovi (TRRB), ktorý ukázal, aké spôsoby mierenia existujú. Z vlastnej skúsenosti popísal cestu, ako sa dá znížiť gap z 1 metru na 20 cm.

PREDNÁŠKA DALIBORA HALÍKA - SPôSOBY MIERENIA (klidknutím si ju stiahnete):

23558099_1882707351744383_677324683_o.jpg

Posledým blokom pred obedom bolo vstúpenie Dušana Bindera (TRLB), ktorý rozprával o dráhe letu šípu, o pravdepodobnosti mierenia a zásahu.

IMG_7069a.JPG

Celý dopoluďňajší blok prednášok trval vyše 3,5 hodiny.

Po výbornom obede pripravenom Jožkom Ďugelom a Katkou Tlacháčovou sme si vonku potrénovali na cvičnej strelnici. Skúšali sme si nové metódy mierenia podľa prednášok, skúsili si streľbu prudkým svahom nadol, odhad vzdialenosti "prstovou metódou" atď.

IMG_7107a.JPG

IMG_7091a.jpg

Podvečerný program pokračoval ukážkou mobilnej aplikácie MyTargets od Petra Málka, krátkym videom so spomalenými zábermi výstrelov. Dalibor Halík nám následne prekladal z angličtiny inštruktážne video Masters of the barebow.

Snímka.PNG

Pre veľkú časť lukostrelcov bola vrcholom ukážka výroby vlastnej tetivy Daliborom Halíkom.

IMG_7210a.jpg

V nedeľu sme si troška zasúťažili na 14-terčovom okruhu, ktorý bol postavený v náročných expozíciach do kopca, či z kopca. Nasledovalo krátke vyhodnotenie a dobrý obed.

IMG_7241a.jpg

Ďakujem všetkým prednášajúcim i účastníkom za výbornú atmosféru a pekné lukostrelecké podujatie, ktoré bolo organizované pod krídlami SLA 3D. Taktiež ďakujeme za starostlivosť a výbornú stravu Jožka Ďugela počas pobytu.

Peter Málek - člen predsedníctva SLA 3D


ĎALŠIE MATERIÁLY Z PREDNÁšKY:

Prípravok na výrobu flámskej tetivy: IMAG3230.jpg

IMAG3231.jpg

IMAG3234.jpg

technické rozmery na výrobu prípravku (stiahnite si kliknutím):

Videonávod na prípravu tetivy: https://www.youtube.com/watch?v=C07evRZT_PQ


DVD obal - Masters of barebow:

5360005_2.jpg


Zápästná šnúrka podľa Roda Jenkinsa

23600948_1937271949620229_101949164_o.jpg

23659757_1937271939620230_1210907361_o.jpg


Katalóg zvierat ELEVEN (na naučenie veľkostí pre lepší odhad vzdialenosti "prstovou metódou") link: http://elevenv.hu/index.php?action=leaf&id=10



A ČO POVEDALI O PODUJATÍ NIEKTORÍ Z NAŠICH ÚČASTNÍKOV?

(aj z toho budete môcť vydedukovať, o akej problematicke sme sa rozprávali).

MICHAL KURTULÍK - 3beč Partizánske

Seminár bol pre mňa zaujímavým prínosom jedinú vec čo ma mrzí že som takéto niečo nemal možnosť absolvovať pred tromi rokmi keď som začínal strieľať :) veľmi by mi to vtedy pomohlo a možno by bolo super zopár postrehov a typov ako začať strieľať aj na stránku SLA3D pod kategóriu teória lukostreľby a ako začať...

Pre mňa hlavné body kde sa chcem zamerať/ zlepšiť:

  • Streľba na slepo (postoj, úchop, výstrel) a toto trénovať aj doma/práci do neoznačenej veľkej terčovnice najbližšie mesiace.
  • skúsiť papierový test a zladiť šíp z lukom aby mi nebúchal a lietal čo najstabilizovanejšie.
  • mierenie chcem trénovať menej ale nezameriavať sa ani na inštinkt chcem mieriť ale až neskôr tuto techniku pilovať.
  • v prípade mierenia a odhadu vzdialenosti mi najviac vyhovujú odporúčania pána bindera v mojom ponímaní ísť na čo najväčšiu istotu akéhokoľvek zásahu. zistiť limity môjho luku pre jednotlivé vzdialenosti. Mojim cieľom po workshope je prekonať svoju bájnu metu :) priemeru na šíp 5 a viac a minimalizovať chyby pri výstrele šípu na cieľ.

KATARÍNA HUDECOVÁ - LO 3D Sokol Trenč.Stankovce

Na workshop som sa prihlásia tak ako asi každý, dozvedieť sa ako to robia tí najlepší. Z tohto pohľadu workshop nesklamal. Peter Málek odhalil svoju tajnú prstovú metódu zisťovania vzdialenosti a tých, ktorí mali záujem, to aj naučil. Nie je to jednoduché a ukázal, že je vlastne matematik. Počas víkendu sa mi potvrdila jedna zásadná vec. Že strieľať dobre sa dá aj bez "predpísaného" postoja. Každý z nás si môže nájsť svoj vlastný štýl státia, mierenia, ktorý mu vyhovuje, ale pritom musí byť stále rovnalý. Základom dobrého výkonu je pritom mať dobre zladený luk so šípmi. Bola som prekvapená, koľko "maličkostí" vie ovplyvniť dobrý zásah, ako je poloha lôžka šípu, dĺžka a hmotnosť šípu, pierka, omotávka... Mojim cieľom teraz bude zladiť svoj luk so šípmi a aj so sebou. Otestovať ako lietajú šípy na rôzne vzdialenosti a odvodiť si z toho vlastné pravidlo mierenia na rôzne vzdialenosti. A najmä popracovať na odhade vzdialenosti, keďže mi chýba proporcionálne videnie.


PETER A MONIKA MEZZEIOVCI - Historický lukostrelecký klub-FEKETE SÓLYOM

Vďaka workshopu sme sa dozvedeli ako sa zlepšiť vo svojej technike, aké robíme chyby, ale hlavne, ako pracovať so svojimi myšlienkami počas súťaže. Veľké pozitívum bolo hlavne to, že prednášajúci nečerpali len z teoretických poznatkov, ale aj z bohatej vlastnej skúsenosti. Veľkým prínosom pre nás začiatočníkov, učiacich sa z internetu a bez trénerov bola prednáška Dušana Bindera, Petra Máleka a film Roda Jenkinsa, v ktorom bolo poukázané na začiatočnícke chyby hlavne držania tela a prevedenie správneho výstrelu. Dúfame, a veríme, že takéto školenia sa budú opakovať, a budú prínosom aj pre ďalších lukostrelcov.


MARTIN KARAS - Lukostrelecký klub Topoľ

Som rád, že som sa mohol zúčastniť tohoto workshopu. Konečne som si určil nulový bod. Veď na tretie miesto mi chýbalo iba 32 bodov :) No a čo sa týka výroby tetivy, tak to bol niečo super a keď dá Dalibor rozmery a údaje o tej doske, tak sa ju pokúsim vyrobiť a tetivy si už budem vyrábať sám. A teraz budem pracovať na správnom určení vzdialenosti, ukotvení a vypustení. Ešte raz Vám všetkým ďakujem. Bolo to super. A vďaka za peľ :)


VLADIMÍR FRYK - LK X-FOCUS Prešov

Ja len môžem skonštatovať: výborná a prínosná akcia. Prednášky boli koncipované tak, že "to niečo svoje" si našiel asi každý. Tak ako v každom inom športe je aj v lukostreľbe potrebné zladiť - zvládnuť technickú, mentálnu ale aj teoretickú rovinu...Pridanú hodnotu workshopu vidím primárne v tom, že sa skúsení strelci podelili o osobné skúsenosti, o to, čo majú vyskúšané - čo im funguje. :-) Mňa osobne to posunulo smerom venovať sa viacej detailom, ktoré som doteraz prehliadal... Chcel by som poďakovať všetkým, ktorí participovali na akcii, predovšetkým Jožkovi Ďugelovi - zastrešil to fantasticky a okrem toho vybavil skvelé počasie :-).


DUŠAN Franců - Ivanská lukostrelecká družina

Zorganizovanie výmeny skúseností lukostrelcov strieľajúcich disciplínu 3D považujem za jeden z najlepších činov Slovenskej lukostreleckej asociácie 3D, ktorej členským klubom je aj naša Družina.

Samotná 3D lukostreľba je nesmierne rozmanitá, hoci už len kvôli tomu, že každá trať je celkom iná. A keď sledujete úspešných strelcov, vidíte, že každý má svoje vlastné, špecifické postupy, ktoré sa mu osvedčili a priniesli mu dobré výsledky. Nepoznám lepšiu cestu k zlepšovaniu, ako využívanie skúseností dobrých strelcov. Preto moje uznanie patrí v prvom rade Petrovi Málekovi a Jožovi Ďugelovi, že toto podujatie pripravili a zorganizovali. A takisto oceňujem, že strelci, ktorí sa obvykle umiestňujú na súťažiach na medailových umiestneniach, sa podelili o svoje „tajomstvá“ s ostatnými. Pre mňa je to povzbudivý dôkaz, že športový duch v našej asociácii stále ešte má poriadne navrch nad naháňaním výsledkov.

V chate Fatranka sa v sobotu 11. novembra 2017 stretlo zhruba 60 strelcov a to vrátane celej rady Ivanskej lukostreleckej družiny (Hanka, Miro, Dušan). Časť dňa a večera sme strávili v jedálni a priam sme hltali nové informácie. Jano Kúdela je známy starostlivosťou, s ktorou pristupuje k zlaďovaniu luku so šípmi, ktorým nás stručne a jasne previedol. Na „fintičkách“ Petra Máleka sa mi páčilo najmä to, že sú také „matfyzácke“, teda vychádzajú z geometrie a fyziky, čo mojej kockatej hlave vyhovuje. Tiež som sa konečne dozvedel, čo všetko sa dá vylepšiť na tradičnom reflexnom luku a jeho používaní. Na prednášku Dušana Bindera som zízal takým tupým pohľadom, že za mnou potom sám prišiel opýtať sa, čo mi to dalo. Po mojej úprimnej odpovedi mi to vysvetlil znova a ja som s úžasom pochopil jednoduchosť jeho „štatistického“ prístupu k streľbe na rôzne vzdialenosti, ktorým skutočne znižuje riziko nadstreľovania a podstreľovania.

Dalibor Halík nám simultánne prekladal filmové prednášky s ukážkami špičkových strelcov, pretože on sám je dôkazom, čo všetko sa človek dokáže naučiť z materiálov dostupných na internete.

A napokon sme pozorne sledovali Daliborovu praktickú ukážke pletenia tetivy. Mira tým úplne dostal, takže budeme do družinovej výbavy určite dokupovať šablónu a verím, že sa vyrábať tetivy postupne naučíme viacerí. Raz darmo, tetiva na mieru je tiež dôležitá časť vybavenia.

Poobedie sme strávili na strelnici, kde sme nielen strieľali, ale najmä sa zodpovedali otázky typu „ako to robíš ty?“, prípadne „robím to dobre?“

V nedeľu doobeda sme si v malej, tréningovej 3D súťaži vyskúšali nové poznatky. Výsledky boli rozhodne povzbudivé, hoci mnohí sme odchádzali s presvedčením „funguje to, ale musím to nacvičiť!“

Strhujúci záver patril skvelému obedu z kuchyne, kde vládla rukou láskavou Katka Tlachačová. Akokoľvek silná je naša lukostrelecká vášeň, výborné jedlo má na psychiku lukostrelca kľúčový dopad.

Výmena skúseností je dobrý dôvod stretnúť sa. Mali by sme ho po čase zopakovať.


PAVOL CIBIK - LK Sagittarius

Myslím že to bola prvá akcia tohto druhu, a dúfam že nie posledná. Veľa užitočných informácii, ktoré sa už nejako dostali rozhádzané k strelcom ale konečne učesané a v jednom celku. Páčila sa mi prezentácia od Bindera a jeho pohľad na vec.

Možno by bolo dobré do budúcna porozmýšľať nad počtom trečov a počtom účastníkov. Dole je pekné lúka ktorá sa dá (dúfam) využiť.

Veľmi si cením prístup v zmysle toho, že to bolo chápané ako pomoc nám strelcom a nie ako zisková akcia.


TOMÁŠ ZRUBEK - ARQUITIS Blatnica

V prvom rade by som sa chcel poďakovať všetkým organizátorom a prednášajúci na workshope. Podľa mňa to bola perfektne zvládnutá a zorganizovaná akcia, ktorá určite niektorým (ak nie všetkým) strelcom čo sa zúčastnili niečo priniesla.

Mne osobne sa potvrdilo aké je dôležité strieľať zblízka na prázdnu terčovnicu a uvedomovať si každý výstrel, keďže to odznelo niekoľko krát od rôznych ľudí. Praktická ukážka odhadu vzdialenosti ( metóda Petra Máleka), už sa len naučiť veľkosti zvierat :-) . A ešte veľa postrehov, ale to by bolo na rozpisovanie čo sa mi moc nechce. Ďalší prínos bol znova sa stretnúť so strelami, ktorých vždy rád vidím a je s nimi príjemné sa porozprávať. Takže ešte raz Ďakujem.


MIRIAM ELIÁŠOVÁ - ARQUITIS Blatnica

v prvom rade patrí veľká vďaka vám všetkým, ktorí ste sa zapojili a rozhodli nám venovať jeden deň v tomto uponáhľanom svete. Veľmi si to cením. Informácie, ktoré sa som dozvedela, mi veľmi pomôžu v mojom ďalšom rozvoji. Nastavenie luku, ktoré odprezentoval pán Kúdela, zároveň s odhadom vzdialenosti od pána Málka, pre mňa boli veci, ktoré som doslova potrebovala. Vypočula som si všetky prednášky a v každej bol kúsok, ktorý som si odniesla so sebou domov.

Ešte raz ĎAKUJEM.


MONIKA KRASŇANSKÁ

Ja som si našla v každej prezentácii niečo, čo sa mi páčilo :

  1. video prezenácia bola pre mňa prínosom po každej stránke 2.veľmi sa mi páčila názorná ukážka Dušana Bindera k odhadu GAP
  2. zaujala ma aj ukážka práce s : Arow analýzer

Nedeľná trať bola pripravená tak, ako sa na Varín patrí. Mohli sme si skúšať odhad vzdialenostia a zároveň sa popasovať so streľbou " z a do " kopca. Dokonca nám aj počasie prialo....

Celú organizáciu podujatia musím len kladne hodnotiť. Moja pochvala patrí aj za veľmi dobrú domácu stravu . Budem rada, ak si podobné podujatie budem môcť zopakovať.


PETER KARNIŠ - LK Bratislava

ja len ďakujem za príležitosť za zúčastniť. Pre mňa ako začiatočníka bol celý workshop, kde som videl toľko nadšencov, mal možnosť odsúťažiť malý nedeľnajší pretek s tými najlepšími v skupine a počul na prednaškach množstvo odborných názorov a motivačných myšlienok, celkovo nezabudnuteľný zážitok. Dúfam, že s vidíme aj na buduce.


Jan Filip, lukostrelecký klub REFLEX Žilina

Chcem poďakovať Tebe a všetkým, ktorí sa pričinili o uskutočnenie podujatia, ktoré ja osobne považujem za veľmi vydarené. Nesmierne si vážim, že ste všetci boli ochotní nezištne sa podeliť o svoje cenné vedomosti a tým prispieť k rozvoju slovenskej lukostreľby. Ak budeme spolupracovať, verím že ten trend ktorý ste Vy reprezentanti nastúpili, bude i naďalej úspešne pokračovať. V súvislosti s tým by som chcel osloviť všetkých lukostelcov, aby sa nenechali strhnúť preferovaním len jednoho, toho svojho druhu lukosteľby a podceňovali alebo zaznávali tie ostatné. Ja som začal z Long Bow, potom nejaký čas z BB, teraz už pár mesiacov olympijský luk a vyskúšal som aj kladku.

Takto si každý nájde to svoje a spozná aj krásy ostatných typov lukov, lebo každý je niečím výnimočný a jedinečný. Neváhajte sa zúčastňovať nielen 3D, ale aj terčovej alebo terénnej súťaže. Terčový lukostrelci sa naučia strieľať z najrôznejších pozícií v krásnom horskom prostredí na (pre nich nezvyklé) neznáme vzdialenosti a "3Déčkári" si zase môžu osvojiť niektoré prvky olympijského štýlu, ktoré ich určite posunú dopredu a všetci navzájom získame mnoho ďaľších priateľov. Na záver želám všetkým, aby im nové poznatky pomohli v ďalšom rozvoji a prehĺbeniu lásky k tomuto športu, nech je luk to, čo nás spája a nie rozdeľuje.


MARTIN DRAGÚŇ - Lukostrelecký a paintbalový klub ELÁN

Teším sa, že sa objavila táto akcia a dúfam, že sa z podobných workshopov stane tradícia. Prednášky boli plné solídnych informácií a tipov, v každej som si našiel niečo nové a zaujímavé. Najviac vo mne zarezonoval graf Dušana Bindera, videl som popis Gap metódy mierenia už veľa krát, ale práve jeho podanie ma inšpirovalo k ďalšiemu experimentovaniu a snahe skombinovať jeho tipy so stringwalkingom, ktorý používam ja.

Prednášky sa skvele dopĺňali a ako na objednávku práve v téme, ktorá ma najviac zaujíma - ako minimalizovať chyby v odhade vzdialenosti - či už lepšími metódami samotného odhadu, alebo úpravou mierenia, či dosiahnutím plochšej krivky letu šípu. Keď k tomu pripočítam príjemné prostredie, kamarátov, výborné jedlo a zábavný 3D turnaj musím dať akcii desať bodov z desiatich. Ďakujem organizátorom, že sa na takéto niečo podujali, myslím si, že mnohým z nás pomohli a posunuli lukostreľbu na Slovensku o riadny krok vpred.


rod. Mlinkovicsová - Edit, Adam, Alex - LK Hubert Arrows

Ďakujeme usporiadateľom workshopu za skvelú možnosť zdokonalovať sa jednak technicky, ale aj mentálne. Skvelá myšlienka, aby sme sa spolu jeden od druhého učili, pomáhali si vytvorila dobrú atmosféru.

Tiež patrí poďakovanie LK Varín, ako aj každému, kto sa podieľal na našom pohostení.


MIROSLAV KONČEK

Musim sa priznat, ze som tam isiel s tym, ze mozno sa nic nove nedozviem, nakolko som si vela veci uz precital na internete, nakoniec som bol milo prekvapeny. Vsetci prednasajuci skutocne priniesli veci z praxe, ktore sa nikde nedozviem. Tak ako Jankove poznatky a skusenosti z ladenia BB, tak aj Tvoje velmi zaujimave rady z ladenia, uprav a vyberu sipov na tradicny reflex. Poobede ma ako aj inych zaujali najnovsie zariadenie na meranie spine sipov a digitalny merac natahovej sily. Vrcholom bola vecerna ukazka Dalibora na vyrobu zapletanej tetivy. Rozhodol som sa, ze toto vyskusam a ked to dokazem budem to robit pre celu ILD. Nedelna sutaz bola velmi dobrym zakoncenim, kde nam prialo aj dobre pocasie. Nesmiem opomenut starostlivost Jozka Dugela a jeho manzelky za vybornu stravu. Taketo nieco by sa mohlo opakovat v pravidelnych intervaloch. Musim povedat, ze to bolo nad moje ocakavania.


MARIÁN BOSÝ - LK Hubert Arrows

Mne sa veľmi páčila táto myšlienka urobiť takýto workshop už od začiatku. Ved ja som sa prihlásil medzi prvými. Aj ked som vobec netušil o čom to bude a či mi to niečo dá aj tak som sa veľmi tešil. Za posledných 4 roky som sa medzi lukostrelcami zoznámil s množstvom kamarátov. Takže prvé čo bolo tešil som sa na to že sa stretneme a tentokrát nie až tak súťažne čiže tempo bude uvolnenejšie lebo ako to už na súťažiach chodí človek príde ráno okolo 8.00 - 9.00 potom sa zaregistruje a dá si kávu alebo čaj a ide sa rozcvičiť a zrazu je pol desiatej - desať hodin a na prijemne pokecanie si s kamarátmi ostane tak cca pol hodinka? čo sa dá stihnúť za tú pol hodinu sa dozvedieť?

Ale dúfal som a veril som že medzi jednotlivými prednáškami a kolami premietania a trenovania lukostrelby sa určite nájde čas aj na súkromné debaty. Takže tento bod programy sa mi splnil od a po zet.

Teraz pár riadkov k tomu či mi to niečo dalo alebo nie. Aby som bol uprimný veľa vecí ktoré odzneli už som počul alebo čítal minimálne raz niekde na nete. To nastavenie barebow luku čo vravel janko kudela som absolvoval s nim asi dvakrát raz u neho doma a raz celé znova v trnovci na strelnici po preteku si na mňa našiel čas a urobil to so mnou a trpezlivo vysvetloval. Ale ani to mi neprekážalo v tom si to vypočuť do tretice. Lebo som asi postrehol to že aj ked si to nastavíš na holý šíp a máš nejakú "zlú" techniku tak znova napr o pol roka by som si to mal preskušať znova na holý šíp cely postup znova lebo možno sa mi zmenil báťah alebo kotvici bod alebo v niečom som sa zhoršil zlepšil a tak je dobré znava si to vyskúšať na ten holý šíp či to pasuje. Takže aj ked človek počuje niečo aj tri krát nie je stroj a nepametá si všetko odslova doslova a tak je mudre pravidlo opakovanie matka múdrosti.

Ani tá prednáška čo ržal Peter, nebola pre mňa úplne bezpredmetná hlavne ako si hovoril o tom že ako sa snažíš odhadovať vzdialensoti a ako sa dá pomáhať si terenom a rozložiť si vzdialenossť napr na desaťmetrové useky a pod. Super bolo aj to že si spomenul to že trenuješ na terče napr na 40 cm alebo 20 cm lebo v tej appke mytargets si vieš robiť štatistiky a vidiš či sa zlepšuješ a pod. Možno že aj viac ludi sa dá na to že bude trenovať štýlom ako keby to bol malý pretek.

Mne kamarát Gusto povedal že on streila vAnglicku a oni na každom trenngu si píšu body sice ručne do bodovačiek ale tak máš pocit ako keby si pretekal s tym čo striela vedla teba a snažíš sa každý jeden výstrel previesť dobre a "nezahodiť" tak som najpr hovoril že to je blbosť ale ked som to začal skušať zistil som že ked si nepišel nič tak sa mi subjektivne zdá že mi to ide lepšie ako keď si pišem body to je ten mentálny trening.

Potom sa mi velmi páčilo to video ako to prekladal Halík o tom že treba sa začať učiť streilať tak že najpr do prázdnej terčovnice a a ž ked si spokojný s tým ak osi previedol výstrel až potom isť na terč. A mne už dávnejšie hovoril Kúdela že mám trénovať na slepo ale ja som tomu nevenoval veľa pozornosti vedel som že má asi pravdu že by to chcelo odsústrediť sa od toho kde zasiahneš ale jednoducho z časoveho hladiska som sa k tomu nedostal lebo som si myslel že musim si najpr nachytať walking na tetive potom musim nejaké tie vzdialenosti natrenoavť a občas sme si dali nejaký ten trening cez internet. Tak mi nezostalo čas na ten slepý trening na blank bale. Tu kopu sena a bez terčovnice. Ale určite to bude skušať a neprestanem s tým kým nebudem mať dobrý pocit z mojho streilania. Zohnal som si labšie ramená aby som dokázal natiahnuť luk a držať ho aspon 10-12 sekund a vnimať pri tom rozne veci postupne ruku držiacu luk a vypušťanie prstov, či ako to vlastne ten lukostrelec povedal ten američan že žiadne vypôšťanie neexistuje? že výstrel ťa má prekvapiť. Mne sa to stalo už asi 5 krát v živote že ma výstrel prekvapil a bol som až zdesený že ako sa mi tá tetiva zošmykla z prstov bez mojho vedomia.


Posted on nov 15, 2017

Partneri:
Sme členmi
European archery association 3D
Partnerské organizácie
Česká 3D lukostřelba