Už cez tento víkend na MSR - 1.ročník - "Recyklácia šípov 2020"

Milí lukostrelci,

Pred pár týždňami som Vás informoval o dobročinnej akcií - 1.ročníka recyklácie šípov, ktorá sa uskutoční na MSR počas tohoto víkendu.

Tak nezabudnite si pribaliť svoje staršie a už nepoužívané šípy, ešte ich sa pekne využijú!

Už máme vyrobené takéto 2 vedrá, ktoré budú postavené v miestach registrácie MSR, hľadajte ich tam a svoje šípy môžete vkladať do nich. Ďakujeme Ivanovi Filipovi za výrobu!

recyklacia šípov.jpg


A tu je ešte pôvodný text zo 4.9., kde som ohlasoval túto akciu:

Už dlhšie som premýšľal nad tým, že chodíme po súťažiach, tam strácame šípy, iné nájdeme, potom meníme luky a staré šípy nám už neladia k luku. Tak ich pohadzujeme po kútoch a je nám ich ľúto vyhodiť. Čo s nimi, ako ich ešte využiť?

Potom tu máme ambiciózne kluby, ktoré bezplatne organizujú ukážky lukostreľby pre deti, či iných záujemcov o tento krásny šport. A pritom používajú svoje šípy a tŕpnu pri každom výstrele, či tento pokusný výstrel šíp prežije, či nie.

Ako spojiť tieto dva svety? Ako vdýchnuť nepotrebným šípom nový život? Napadlo ma, že sa pokúsime založiť každoročné minipodujatie: Recyklácia šípov, ktoré by sa vždy uskutočňovalo na MSR SLA 3D.

Už počas tohtoročných MSR SLA 3D v Dechticiach na Planinke 19.-20.9.2020 by sme si to prvýkrát vyskúšali.

Pri registrácií náradia a potom v priestore kaštieľa budú umiestnené 2 označené vedrá s nadpisom "Recyklácia šípov 2020". Tam prosím prineste všetky šípy, ktoré doma nechcete. Či svoje nepotrebné, alebo nájdete niekde na súťaži.

šípy holier.jpg

V sobotu a nedeľu sa až do finálových rozstrelov budú zberať šípy v uvedených vedrách.

Môžete si samozrejme prísť pohľadať vo vedrách aj ten "svoj", s ktorým ste sa rozlúčili na dajakej predchádzajúcej súťaži.

šípy mix Vilím.jpg

V nedeľu popoludní po ukončení MSR budú zvyšné šípy rozdelené medzi kluby, ktoré chodia na lukostrelecké promoakcie. Týmto klubom sa tento mix šípov určite ešte veľmi hodí a zrecyklujú ich ešte na náborovú činnosť. Pri ukážkach je dobrý ľubovoľný šíp. Karbónový, drevený, krátky, dlhý, tenký, či hrubý. Tak prineste, čo máte.

Vyzberané šípy rozdelia medzi kluby plánujúce lukostrelecké promoakcie: LK Topoľ Topoľčany, LK Stupava a LK Perún. Ak sú ďalšie kluby, ktoré by mali záujem, ozvite sa!

LK Topoľ.jpg

... LK Topoľ

LK Stupava.jpeg

... LK Stupava

helpfest 2013.JPG

... LK Perún

Myslím, že týmto si pomôžeme všetci navzájom, samotnej lukostreľbe a hádam si urobíme aj kopu radosti, ak nájdeme svoje dávno stratené šípy.

Tak šup-šup pohľadať staré nepotrebné šípy a pribaliť si ich do batožiny na MSR SLA 3D!

Ďakujeme!

Peter Málek za SLA 3D

Recyklácia šípov 2020.jpg

Posted in Dôležité on sep 18, 2020

Partneri:
Sme členmi
European archery association 3D
Partnerské organizácie
Česká 3D lukostřelba