Slovenský pohár 2019 nám začína

Milí lukostrelci,

o pár dní nám začína ďalší ročník Slovenského pohára SLA 3D 2019. Ako aj v minulom roku, bude mať celkovo 8 kôl. Prvé kolo začne v marci v Myjave a posledné finálové kolo bude v októbri v Spišských Vlachoch.

V uplynulých týždňoch prebehla na našich Facebookovských stránkach "minisúťaž" o titulnú fotografiu pre SP 2019. Ďakujem všetkých fotografom a hlasujúcim. Hlasovanie bolo poradné, ale nakoniec fotografia, ktorá získala od vás najviac hlasov, bola najvhodnejšia aj po výbere grafikom.

Takže titulnou fotografiou Slovenského pohára SLA 3D pre rok 2019 sa stala táto krásna fotografia od Kataríny Žitňanskej:

Katarína Žitňanská (1).jpg

Katke som pogratuloval a spýtal sa na jej reakciu (inak Katka sa aj profesionálne venuje filmovaniu a fotografovaniu):

Wau, tak sme to vyhrali? Mám z toho veľkú radosť. Túto fotografiu som cvakla mobilom na konci nášho tréningu s našimi kamarátmi čo robia lukostreľbu len tak pre radosť♥. Bolo to na začiatku februára, slnečný deň si priam žiadal ísť do terénu, no a takémuto krásnemu farebnému západu slnka sa jednoducho nedalo odolať:-) Na fotografii sú mladé talenty Erik Stieranka, Nela Žitňanská, Dorotka Dubná, Nelka Ďatelinková a Dárius. Už sa tešíme na prvé kolo Slovenského pohára, aby sa decká mohli s plagátom cvaknúť:-)

.

Fotografiu sme spracovali a výsledný plagát pre Slovenský pohár SLA 3D vyzerá nasledovne:

Plagat_SLA_2019_JPEG.jpg

Tak dúfam, že sa Vám plagát páči, už nám ho aj za dobrú cenu vyrába náš ďalší lukostrelec Jakub Štuk a 30.3.2019 pod ním zahájime 1.kolo Slovenského pohára v Myjave.

Oproti minulému roku sa v sérií SP veľa nezmenilo, ale zhrniem zmeny, ktoré nastali v Slovenskom pohári oproti roku 2018:

  • máme spracovaný nový Súťažný poriadok pre rok 2019, každý strelec by si ho mal aspoň prečítať: http://archery3d.sk/riadiaca-dokumentacia
  • na základe rozhodnutia na VČS vo Zvolene je striktnejšie braná svojvoľná zmena skupiny lukostrelcom nasledovne: Skupiny lukostrelcov určené organizátorom sú záväzné a nemenné. Svojvoľná zmena skupiny bude znamenať diskvalifikáciu súťažiaceho. Skupiny sa robia pred súťažou organizátorom podľa divízií luku a doterajšej výkonnosti.
  • Pri vyhodnocovaní veteránov a seniorov vrámci jednej divízie luku a jedného pohlavia sa bude robiť ich zlúčenie, pokiaľ bude súťažiť iba jeden, alebo dvaja.
  • Na súťaži sa bude nachádzať aj technický delegát, ktorý bude mať na starosti podľa predpísaného formuláru vyhodnotiť celkovú organizačnú a technickú úroveň súťaže. Toto hodnotenie sa bude prezentovať na VČS pred voľbou nových organizátorov SP pre nasledujúci ročník.
  • na súťaž SP sa už nedá prihlásiť nečlenom SLA3D. Je tam technické obmedzenie, aby na súťaži nemusel organizátor riešiť, čo s takým strelcom. Čiže je nutné najskôr mať uhradenú licenciu a následne sa dá prihlásiť na SP, či MSR. (prihlasovať sa môžu aj naďalej lukostrelci zo zahraničných partnerských lukostreleckých organizácií).
  • aby sme vyšli v ústrety lukostrelcom, ktorí cestujú na SP z väčšej vzdialenosti, či mali dajaký dopravný problém, bola kvôli nim predĺžená možnosť rannej registrácie na súťaž do 10:00 hod. Tréning je ale len do 9:45, o 10:00 sa začína tak, ako to bolo v minulých rokoch - nástupom a zahájením súťaže.
  • k prihlasovaniu detí: do prihlasovacieho formulára sa vypisuje meno a priezvisko sprevádzajúcej osoby. Pokiaľ táto sprevádzajúca osoba je strelec, tak tam vypíše svoje číslo licencie + meno (napr. SVK0456 - Janko Mrkvička), alebo ak je sprevádzajúca osoba nestrelec, tak tam vypíše meno - nestrelec (napr. Janko Mrkvička - nestrelec). Týmto spôsobom sa budú organizátorovi jednoduchšie robiť skupiny a podľa toho bude vedieť, kto strieľa a kto nestrieľa.

Všetkým lukostrelcom prajeme veľa úspechov, dobrých zásahov a radosti z lukostreľby pri účasti na Slovenskom pohári SLA 3D 2019.

Ing. Peter Málek - predseda komunikačnej komisie SLA 3D

P.S: ... malá rada tým, ktorí sa chcú prihlásiť na 1.kolo Slovenského pohára do Myjavy. Urobte tak čím skôr, pretože už sú voľné len posledné miesta. O dva týždne potom bude 2.kolo v Dechticiach, tak tí, ktorí tam plánujete ísť, prihláste sa čím skôr. Naozaj je pre organizátora vždy jednoduchšie, ak vie dopredu, koľko bude ľudí. Ľahšie trafí počet stravníkov, počet terčov, či bodovačiek.

Posted in Dianie v SLA3D, Komunikačná komisia on mar 19, 2019

Partneri:
Sme členmi
European archery association 3D
Partnerské organizácie
Česká 3D lukostřelba